Velours de Crème met melkchocolade en karamel, afgewerkt met moelleux van peer en amandel
-
Bloem - 3 soeplepels
-
Suiker - 2 soeplepels
-
Vanillesuiker - 1 soeplepel
-
Amandelpoeder - 1 soeplepels
-
Gist - 1/2 pakje
-
Snufje zout - 1
-
Eieren - 2
-
Water - 2 soeplepels
-
Boter - 75g
-
Grote peer - 1
-
Amandelschilfers - 20g
-
Velours de Crème met melkchocolade en karamel - 4
Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
Meng de bloem, de suiker en vanillesuiker, het amandelpoeder, de bakpoeder en het zout in een beslagkom.
Voeg er de eieren bij en klop het geheel stevig met een vork tot u een homogeen mengsel krijgt.
Laat de boter smelten. Giet de boter en het water in de slakom. Meng alles goed.
Snijd de peer in kleine stukjes. Leg de stukjes in de individuele muffinvormpjes en bedek ze met het deeg. Bestrooi het deeg met amandelschilfers.
Laat het geheel 25 minuten bakken in de oven. Laat de moelleux afkoelen voor u ze lauw of koud proeft.
Dien ze op met de Velours de Crème met melkchocolade en karamel.
Tip: voor extra vanillesmaak kunt u vanillebonen in het deeg verwerken.
Smakelijk!